Reichsbieber

Ilmaisohjelmistoesittelyssä: CCleaner

Olen väsynyt, mutta uni ei tule. Siispä kirjoitan Vapaavuoroon "nörttiasiaa". Tämä ilmaisohjelma on hyvinkin tunnettu ja ensimmäisiä ohjelmia, joita Windows-koneen käyttäjän tulisi koneelleen asentaa ja useassa Windows-koneessa olenkin tämän tavannut. Aloitan siis "nörttiblogini" aivan ABC:stä. Asennusvaiheessa kannattaa henkilökohtaisena mielipiteenäni varoa "ilmaistarjouksia" eli jättää rastit pois kohdista, joissa tarjotaan "kaupanpäällisenä" sitä sun tätä.

Ohjelman nimi on CCleaner. Se löytyy täältä:
http://www.piriform.com/ccleaner/

Ohjelmalla on monta käyttötarkoitusta.

1) Voit tuhota ylimääräistä tavaraa koneelta (väliaikaistiedostot ym.) oman valintasi mukaan. Tiedostot voi poistaa joko päällekirjoittaen tai ilman päällekirjoitusta. Päällekirjoitettuja tiedostoja ei voi kotikonstein palauttaa. Myöskin kiintolevytilaa vapautuu.

2) Voit siivota Windowsin rekisterivirheet, joka nopeuttaa takkuavaa konetta. Tehokkaampia rekisterin siivoajia on olemassa, mutta kirjoitan niistä myöhemmin.

3) Voit päällekirjoittaa kaiken tyhjän levytilasi. Yksi päällekirjoituskerta riittää todellisuudessa. Tämä lisää yksityisyydensuojaasi, mikäli konetta käyttää useampi tai olet myymässä tai antamassa vanhaa konettasi jollekulle.

4) Näet kätevästi listan koneelle asennetuista ohjelmista, joita voit "uninstalloida" eli poistaa koneelta.

5) Voit valita, mitä kaikkea konetta käynnistäessä avautuu. Mikäli siellä on ylimääräistä "roskaa", voit joko poistaa tämän automaattisen käynnistäessä ajamisen pysyvästi tai vain "disabloida" eli kytkeä pois päältä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat